Kunstnere

Ni danske kunstnere skaber værker til First There Is A Mountain. Glæd dig til storslåede skulpturer, poetiske installationer, dybdegående forskning, sanselige videoer og bjergtagende performances. 

Birgti Johnsen & Hanne Nielsen

Hanne Nielsen & Birgit Johnsen


Kunstnerduoen Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, dansk videokunsts pionerer, stiller skarpt på sandets politiske dimensioner som en naturressource og i kystsikring. Duoen skaber et værk i to dele: en 40 meter stor installation på stranden og et videoværk i Blåvandshuk Fyr. 

Kirstine Roepstorff

På Danmarks allervestligste punkt hvor bølgerne rammer spidsen af Blåvandshuk, udstiller Kirstine Roepstorff en skulptur inspireret af Fresnel-linsen i Blåvandshuk Fyr. På et mikroskopisk og makroskopisk niveau forbinder skulpturen os med sandet, omgivelserne og universet.

Kirstine Roepstorff

Kasper Hesselbjerg

Kasper Hesselbjerg er kendt for sine spiselige skulpturer. Til udstillingen inviterer han nysgerrige gæster til at deltage i en meditativ, sanselig og tankevækkende spisesituation med sand på menuen! Performancen bliver skabt sammen med goumetrestauranten Høfden 4, Hvidbjerg Strand.

Kasper Hesselbjerg

Kåre Frang

I et underfundigt greb stiller Kåre Frang lokalområdets nære fortid op sammen med en snarlig, dystopisk fremtid i et stort værk på Blåvandshuk Strand. Her bliver legetøj og motiver, som vi kender fra barndommen, til objekter, der peger på at den verden, vi kender i dag, ikke varer ved.

Kåre
8 Portrait Of Molly Haslund Photographer Jenny Sundby JPEG

Molly Haslund

På Blåvandshuk Strand opfører Molly Haslunds en monumental performance i samarbejde med lokale aktører - og af gæster, der får lyst til at følge i kunstnernes fodspor og vandre mod evigheden. Molly Haslund opfører værket til åbningen af First There Is A Mountain i august 2023 og derefter en gang om ugen i udstillingsperioden.

Rasmus Myrup

Før Vesterhavet var der Doggerland. Rasmus Myrups kunstværk til Blåvandshuk Strand er inspireret af stedets historie og sandets hemmeligheder og trækker tråde til tiden, hvor Europa og England var landfast. Værket bliver opført i materialer, der som tiden og sandet forgår og genopstår.

Rasmus Myrup Photo By Vincenzo Dambrosio 2
Rikke Luther

Rikke Luther

I en scenografisk installation på Blåvandshuk Strand belyser kunstner og forsker Rikke Luther sandet som element i naturens økosystem. Værket introducerer os til de landskabelige, geografiske, kemiske og biologiske ændringer, der sker, når sand og mudder bliver fjernet eller tilført på land eller i vand. 

Spacegirls

Spacegirls’ bidrag til udstillingen er en monumental arkitektonisk skulptur af biobeton, der indlejrer sted og materiale i hinanden. I udstillingsperioden bliver værket et laboratorium, som besøgende kan aktivere på egen vis eller i forbindelse med udstillingens workshops.

Spacegirls (1)

Tue Greenfort

Tue Greenforts storslåede scenografi sætter krop og sanser i spil i stort værk på Blåvandshuk Strand. Installationen bliver skabt af sand og muslingeskaller og integrerer sig i stedets naturlige cyklus på stedet som en del af det lokale økosystem. 

Portrait Greenfort.Feb.2020

Blåvands egne kunstnere

Som en del af Wadden Tide 2023 pibler Blåvand by af kunst i hele september måned 2023. En række bosiddende kunstnere udstiller rundt omkring i byen, holder åbne atelier m.m. 

Agnete Brinch

Med sine kunstprojekter har Agnete Brinch opnået national og international anerkendelse på flere sær- og soloudstillinger i ind- og udland, blandt andet på Frederiksborg Slot, Karen Blixen Museum, Esbjerg Kunstmuseum og Kunstforeningen GL STRAND.

Hun har kunstnerisk virke i eget selvstændigt værksted og galleri i Blåvand.

Agnete Brinch Foto Af Morten Fog
Peter Marius Wadden Tide Local

Peter Marius Truelsen

Har været aktiv kunstner siden 1994. Han har udstillet i både Danmark og i Spanien, hvor han har haft eget atalier i 8 år. 

Lene Søndergaard

Lene Søndergaard kan betegnes som en spirituel multikunstner med en praksis på tværs af blandt andet billedkunst, blomster, boligindretning, drivtømmer, glaskunst, smykker, restaurering af gamle ting, fotokunst madkunst. 
I dag maler hun overvejende abstrakt, nonfigurativ med mixed media, laver drivtømmer kunst, skulpturer samt lidt fotokunst.

Lene–Søndergaard Wadden Tide Local
Karen Hestbech Wadden Tide Local

Karen Hestbech

Blåvand maleren Karen Hestbech finder inspirationen i Blåvands natur. Hun maler både naturalistisk og abstrakt med motiver af blandt andet dyr, mennesker, vilde blomster og valmuer.