Kirstine Roepstorff

På det allervestligste punkt i Danmark udstiller Kirstine Roepstorff en skulptur. Her hvor bølgerne rammer Blåvandshuk Strand viser hun et værk, der skaber rum for refleksion over vores plads i universet, og hvordan vi som mennesker er forbundet med naturen på et mikroskopisk og makroskopisk niveau. Skulpturen er inspireret af Fresnel-linsen i Blåvandshuk Fyr og skabt til udstillingen. 

Biografi

I sit arbejde undersøger Kirstine Roepstorff grænserne mellem menneskets indre og ydre verdener og hvordan vi som mennesker er forbundet med naturen, ja selv universet, omkring os. Hendes arbejde tager form i collager, gobeliner, mobiler, skulpturer og (total)installationer. Kirstine Roepstorffs værker, store som små, indtager rummet omkring sig og påkalder sig, at vi er til stede i rummet med værket, at vi lader os absorbere i den sfære, som værket udfolder og som retter opmærksomheden på verden omkring os.

Kirstine Roepstorff (1972) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (2001) og Rutgers University, Mason School of Fine Art (MFA), USA (2000). Hun bor og arbejder i Fredericia.
Kirstine Roepstorff har udstillet bredt og præsenteret soloudstillinger i både ind- og udland. Hun har skabt store offentlige kunstprojekter i Danmark, bl.a. Gong til hovedbiblioteket i Aarhus og Hydra, et parkeringshus i Fredericia. Hendes værker er inkluderet i samlinger som bl.a. Museum of Modern Art i New York, The Saatchi Gallery i London og Statens Museum for Kunst. I 2017 repræsenterede Kirstine Roepstorff Danmark i den Danske Pavillon ved den 57. internationale kunstbiennale i Venedig med projektet Influenza. Theater of Glowing Darkness. 

Udstillingen er kraftigt ændret på grund af oversvømmelse men dele af den kan stadig opleves.

Programmet kan ses under program.