Tue Greenfort

Tue Greenfort sætter vores krop og sanser i spil i en storslået og forgængelig scenografi på Blåvandshuk Strand, hvor menneskets relation til naturen, dets skala og bestanddele er omdrejningspunkt. Den monumentale installation bliver skabt på stedet af materialer som sand og muslingeskaller fra stranden og integrerer sig i stedets naturlige cyklus som en del af det lokale økosystem.  

Biografi

Tue Greenfort er en kunstnerisk pioner inden for såkaldt øko- og klimakunst – ikke blot i Danmark, men også internationalt. Han er optaget af naturens økosystemer og menneskets nyttedragning af naturen.  

I hans værker væver han emner som klima, energi, biodiversitet og monokultur sammen med kunstens og forskningens sprog og formulerer en kritik af aktuelle økonomiske og videnskabelige produktionsformer. Tue Greenfort arbejder i en bred vifte af medier og udtryksformer - fra enkeltstående værker til økologiske miljøer på kunstinstitutioner og i offentlige rum i værker med pesticider, algevækst og gopler. 

Tue Greenfort (1974) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2000) og Städelschule, Staatliche Hochschule für Bildende Künste, Frankfurt am Main (2003). Han bor og arbejder på Falster og i Berlin. 

Tue Greenfort er repræsenteret af Johann König Gallery i Berlin, Tyskland. Udvalg af gruppe- og soloudstillinger: Equilibrium (2022), Venedig Biennalen (2022), Under brolægningen, stranden! (2021), SculptureCenter (2013), dOCUMENTA(13), Berlinische Galerie (2012), South London Gallery (2011), Kunstverein Braunschweig (2008) og Secession, Wien (2007). Udvalg af offentlige kommissioneringer: Milk Heat, Wanås (2009), Aminkorkim, Kornberg (2015), The Modernist Glade, Milton Keynes (2021-2023). Tue Greenfort modtog i 2022 Ny Carslbergfondets Kunstnerlegat. 

Ensis Ensis Tue Greenfort Foto Frida Gregersen5
Ensis Ensis Tue Greenfort Foto Frida Gregersen3
Ensis Ensis Tue Greenfort Foto Frida Gregersen1