Molly Haslund

På den lange strand kan man følge i Molly Haslunds fodspor og trave i timevis til tiden opløser sig selv. Det monumentale værk på Blåvandshuk Strand bliver aktiveret af en performance med kunstneren i samarbejde med lokale aktører - og af gæster, der får lyst til at begive sig på en vandring mod evigheden. Molly Haslund opfører værket til åbningen af First There Is A Mountain i august 2023 og derefter en gang om ugen i udstillingsperioden.

Biografi

Molly Haslund arbejder performativt og skulpturelt. I sit arbejde undersøger hun de tætte forbindelser mellem identitet, sociale hierarkier og normer, og hvordan mennesker forhandler dem via kropslig gestik, kulturelle ritualer og indretningen af vores omgivelser. Molly Haslunds værker spænder over musikalske optrædener, scenografiske installationer til koreograferede gruppeperformances i det offentlige rum. En serie af hendes performative værker involverer publikum i koordineret leg med modificerede, ofte skalerede, redskaber og iscenesætter forholdet mellem individ og fællesskab i et offentligt rum. 

Molly Haslund er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Glasgow School of Art (2005). Hun bor og arbejder i København. 

Molly Haslund har bidraget med performances til udstillinger og festivaler, seneste omfatter bl.a. performance festivalen Up Close på Folkemødet (2022), SMK Fridays (2021), Den Frie Morgen (2021) og Metropolis Wa(l)king Copenhagen (2020). Hun har samarbejdet med børn og unge, bl.a. i samarbejde med KØS Museum for kunst i offentlige rum i Køge og Meetings Festival i Thyborøn. Molly Haslunds værker er repræsenteret i samlingerne på Statens Museum for Kunst i København, Museet for Samtidskunst i Roskilde og Wanås Konst skulpturpark i Sverige. 

Foto Af Frida Gregersen Fra Åbningen
Uendelig Molly Haslund Foto Frida Gregersen2
Fotograf Frida Gregersen Uendelig Molly Haslund Wadden Tide2023 7